Polaganje keramike

Polaganje ostale keramike

Že pred naročilom točne količine keramike v salonu je zaželjeno pridobiti načrt polaganja, najbolje kar 3D izris prostora v dejanskem merilu.
S tem stranka pridobi kar se da točno sliko o končni izvedbi del, tudi samo naročilo keramike je tako natančnejše. K dejanski količini keramike za polaganje je ob naročilu potrebno prišteti tudi od 10% do 18% več keramike. To je odvisno od velikosti keramike, vzorca v keramiki ter od velikosti prostora polaganja.

Podlaga pod keramiko mora biti glede na obremenitve konstrukcijsko dovolj močna. To je še posebej pomembno pri polaganju keramike izven hiše. Pri polaganju talne keramike je potrebno upoštevati delitacije v cementnem estrihu in jih (v kolikor je to mogoče) prilagoditi formatu keramike.

Velik poudarek je tudi na kvaliteti veznih materialov oziroma lepila in fugirne mase, saj le tako lahko dosežemo vrhunske razultate. Velikost fug pri polaganju keramike v notranjih prostorih je odvisna od formata in kvalitete keramike in je izvedljiva od dimenzije 1 mm naprej. Pri zunanji keramiki pa je zaradi večje temperaturne razlike in s tem večje razteznosti obvezna minimalna širina 4mm.

To je le nekaj osnovnih informacij, ki jih je potrebno upoštevati že pred polaganjem keramike. Za vse ostale pa z našim znanjem in vrhunskim orodjem poskrbimo mi, tako da poteka delo od vaše želje pa do končne izvedbe usklajeno in brezhibno.

Cenik polaganja keramike

Montaža vse sanitarne keramike, tuš kabin, vseh omaric in pultov, ter vseh ostalih kopalniških dodatkov je pri obsežnejšem polaganju keramike brezplačna.

Zaradi izjemne trdote keramike je pri montaži obvezno vodno vrtanje.